Hlavní obsah

Antimonopolní úřad bude zkoumat vstup Penty a E-Investu do Sazky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) se bude zabývat vstupem Penty a E-Investu do loterijní společnosti Sazka. Od firem si vyžádá informace. Chce posoudit, zda je transakce v souladu s pravidly hospodářské soutěže. Uvedl to předseda antimonopolního úřadu Petr Rafaj.

Foto: archív, Právo

O2 arena

Článek

ÚOHS má dosud o aktuální transakci informace pouze z tisku. Vychází z toho, že Penta v Sazce nepožaduje majetkový podíl, bude však mít podíl na jejím zisku. Sazku má kromě představenstva ovládat nově ustavený řídicí výbor, v němž budou mít většinu zástupců investoři, tedy Penta a E-Invest. Všechna důležitá rozhodnutí Sazky mají tomuto výboru podléhat.

Možná kartelová dohoda souvisí podle Rafaje s faktem, že Penta vlastní konkurenční sázkovou kancelář Fortuna.

"Jestliže popsané jednání povede k tomu, že jak společnost Sazka, tak společnosti ze skupiny Penta (zejména sázková kancelář Fortuna), případně další subjekty, budou kontrolovány stejnými osobami, může taková transakce být posuzována jako spojení soutěžitelů (fúze), případně jako zakázaná dohoda," uvedl Rafaj.

Reklama

Výběr článků

Načítám