Hlavní obsah

Albatros Media koupila za 14 milionů knižní divizi Mladé fronty

Novinky, ČTK, bož

Firma Albatros Media koupila za 14 milionů korun knižní divizi vydavatelství Mladá fronta, které je v konkurzu. Smlouvu s insolvenční správkyní uzavřela firma v pondělí. Souhlas k prodeji dal věřitelský výbor, zajištěný věřitel Crane Constancy Investments (CCI), námitky neměl ani soud. V pátek to oznámily insolvenční správkyně Mladé fronty Petra Hýsková a společnost Albatros Media.

Foto: Profimedia.cz

Firma Albatros Media koupila za 14 milionů korun knižní divizi vydavatelství Mladá fronta.

Článek

Součástí transakce je právo nadále využívat značku Mladá Fronta na knižní produkci.

„Přestože rozklad nakladatelství dosáhl extrémní úrovně, stále věříme, že je možný jeho restart,“ uvedl generální ředitel společnosti Albatros Media Václav Kadlec.

Insolvenční správkyně chtěla divizi prodat koncem ledna v dražbě, nedal k tomu ale souhlas soud, tak ji zrušila. Následně Albatros nabídl 14 milionů, což je o čtyři miliony méně než v lednu. „Důvodem snížení ceny je pokračující rozpad závodu, pokračující výpovědi licencí a také uplynutí dalšího měsíce,” doplnil Kadlec.

Soud ukončil provoz vydavatelství Mladá fronta

Ekonomika

Provoz vydavatelství Mladá fronta ukončil loni před Vánoci soud. Věřitelé žádají asi 400 milionů korun. Kumulovaná ztráta Mladé fronty je téměř 200 milionů, zaměstnancům dluží mzdy od října.

Z vydavatelství odešlo 98 procent zaměstnanců. Členství Mladé frontě ukončila Unie vydavatelů a organizace ABC ČR, která ověřuje náklad tisku.

Akvizice knižního nakladatelství Mladé Fronty je čtrnáctou akvizicí skupiny Albatros. Hlavním důvodem akvizice byla prý snaha o záchranu jednoho z nejstarších nakladatelství v této zemi, kterému hrozil nevratný zánik.

Reklama

Související témata:

Související články

Soud ukončil provoz vydavatelství Mladá fronta

Krajský soud v Českých Budějovicích v úterý ukončil provoz vydavatelství Mladá fronta a. s, jež je od května v insolvenci. Věřitelé žádají od vydavatelství...

Výběr článků

Načítám