Hlavní obsah

Air Bank hlásí výpadek online bankovnictví. Lidem nejde platit kartou

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český finanční dům Air Bank se v neděli večer potýká s rozsáhlým výpadkem online bankovnictví. Klienti si stěžují, že nemohou zaplatit nákupy kartou.

Foto: Novinky

Ilustrační snímek

Článek

Pro řadu klientů situace znamenala značné nepříjemnosti. „Taky jste mě při platbě kartou v obchoďáku nepotěšili! Zamítnuto, a pro benzín už jsem se radši ani bez hotovosti neodvážila,” napsala na facebookové stránce banky jedna z klientek.

„Stojíte celá rodina u stánku, lížete zmrzlinu a nemáte ji čím zaplatit, protože dvě karty v peněžence jsou obě Air Bank,” postěžoval si další klient s tím, že pro příště bude lepší mít jako zálohu kartu i od jiné banky.

„Vážení klienti, právě se potýkáme s výpadkem online bankovnictví. Zároveň se teď všechny platby kartou ověřují v offline režimu,” uvedla k tomu banka na sociálních sítí. Klienti se na svůj účet nemohli ani přihlásit.

„To znamená, že pokud jste si peníze na účet převedli v době výpadku, na účtu se teď neukáží. Velmi se omlouváme, intenzivně pracujeme na opravě,” dodala Air Bank.

Equa bank zahrála klientům na nervy. K zůstatkům připisovala miliony, jiným je zase strhla

Ekonomika

Část lidí si navíc na facebookovém profilu stěžuje na to, že jim bankovnictví ukazuje chybnou částku, často zápornou. To přitom připomíná problém, který se v noci na neděli objevil u konkurenční Equa bank.

Na účtech klientů Equa bank se v sobotu začaly zobrazovat chybné částky. Někteří klienti na facebookovém profilu banky upozorňovali, že jim na účtech přibyly částky i v řádech milionů. Jiní si však stěžovali, že byli z ničeho nic i stovky tisíc korun v mínusu, což jim například zkomplikovalo pobyt v zahraničí.

Banka musela sáhnout k odstávce systémů. „Equa bank musela přistoupit k neplánované odstávce bankovních systémů, ke které došlo dne 7. srpna v 23:11 hodin a která byla ukončena dne 8. srpna v 4:59 hodin,” řekla k tomu mluvčí Equa bank Kateřina Petko.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám