Hlavní obsah

Aero Vodochody ruší plány na mezinárodní letiště

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový majitel výrobce letecké techniky Aero Vodochody nepočítá s vybudováním mezinárodního civilního letiště pro osobní ani nákladní přepravu. Letiště bude sloužit hlavně pro firemní potřeby. Uvedl to v pondělí mluvčí Aera Vodochody Tobiáš Tvrdík.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Výrobní závod Aero Vodochody

Článek

Vytvořit ve Vodochodech mezinárodní letiště, které by mohlo konkurovat Ruzyni, plánoval předchozí majitel Aera, investiční skupina Penta. Proti plánu protestovaly okolní obce, které se obávaly nadměrného hluku z provozu velkých dopravních letadel.

Majitelem Aera Vodochody je od září společnost HSC Aerojet, v níž má většinu maďarský finančník Szalay-Bobrovniczky. Menší podíl vlastní česká skupina Omnipol.

Foto: archiv Pravo, Právo

Vizualizace plánovaného letiště Vodochody z roku 2009

„Po změně majitelů Aera Vodochody se s vybudováním mezinárodního civilního letiště pro osobní ani nákladní přepravu už nepočítá. Noví vlastníci společnosti jsou přesvědčení, že letiště ve Vodochodech má sloužit zejména potřebám Aera,” uvedl Tvrdík.

Prodej Aera Vodochody dokončen. Českého výrobce ovládl maďarský finančník

Ekonomika

Aero Vodochody podle mluvčího využívá letiště pro lety při vývoji letounů a k zalétávaní letadel po generálních opravách. Na letišti také působí letecké školy a využívají ho privátní provozovatelé letadel.

Reklama

Výběr článků

Načítám