Hlavní obsah

AAA Auto chce na burze získat přes miliardu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Jeden z největších středoevropský prodejců ojetých vozů AAA Auto Group se rozhodl 24. září vstoupit na pražskou burzu a o dva dny později také na burzu v Budapešti. Společnost očekává, že jí vstup na akciový trh přinese hrubý výnos až 44 milionů eur, tedy více než 1,2 miliardy korun.

Článek

Minimální čistý výnos by měl přesáhnout miliardu korun. Získané finanční prostředky chce AAA Auto použít pro rozvoj společnosti na evropských trzích.

"Vstupem na burzu získá naše skupina potřebný kapitál pro podnikání a rozvoj nových obchodních příležitostí jak na našich stávajících trzích v ČR, na Slovensku, v Maďarsku, Rumunsku a Polsku, tak při plánované expanzi na jih i východ Evropy," uvedl ve středu zakladatel společnosti a generální ředitel společnosti Anthony Denny.

Na trh půjde přes čtvrtinu firmy

AAA Auto Group nabídne až 19 533 663 akcií, z toho až 17 757 875 nově vydaných cenných papírů a dalších až 1 775 788 nově vydaných akcií v rámci opce navýšení. Maximální cena za jednu akcii byla stanovena na 2,25 eura, tedy přibližně 62,36 Kč. Podíl Dennyho, dosavadního jediného majitele společnosti, by měl klesnout až na 71,9 procenta.

Akcie budou nabízeny formou veřejné nabídky v České republice a v Maďarsku drobným investorům a formou mezinárodního neveřejného umístění vybraným institucionálním investorům v některých dalších zemích. Upisovací období emise začne 10. září a skončí 21. září.

AAA Auto vznikla v roce 1992 a ze svého původního sídla v ČR expandovala postupně na Slovensko, do Rumunska, Maďarska a Polska. V těchto pěti zemích má nyní 38 poboček.

V roce 2006 prodala skupina AAA AUTO podle konsolidovaných výsledků 61 939 ojetých a nových automobilů a vykázala tržby téměř deset miliard korun a hrubý zisk 1,8 miliardy korun.

Reklama

Související témata:

Související články

AAA Auto vstoupí s akciemi na pražskou burzu

Největší hráč ve střední Evropě na poli prodeje ojetých automobilů AAA Auto uvede na burzách v Praze a Budapešti své akcie. Novinkám to potvrdila mluvčí...

Výběr článků

Načítám