Hlavní obsah

Benzin i nafta pokračují ve zlevňování

Novinky, ČTK, bož

Pohonné hmoty v Česku od minulého týdne znovu zlevnily. Litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 i nafty v průměru klesl shodně o 14 haléřů. Litr naturalu se nyní prodává v průměru za 33,14 koruny. Litr nafty zlevnil na průměrných 32,21 koruny. Vyplývá to z údajů firmy CCS, která ceny sleduje.

Foto: Martin Havelka, Novinky

Průměrná cena pohonných hmot v ČR k 26. červnu

Článek

Paliva v Česku od poloviny února zdražovala, růst cen se zastavil na začátku června.

Nejdražší pohonné hmoty jsou momentálně u čerpacích stanic v Praze. Benzin se v hlavním městě prodává v průměru za 33,66 koruny za litr, což je o osm haléřů méně než před týdnem. Litr nafty tam stojí průměrně 32,98 koruny. I v tomto případě došlo za týden ke zlevnění o osm haléřů.

Do minulého týdne byl benzin nejdražší na Vysočině, kdy nyní litr stojí 33,60 koruny. Za týden tak zlevnil o celých 23 haléřů.

Naopak nejméně řidiči zaplatí za pohonné hmoty v Jihočeském kraji. Tam se litr benzinu prodává průměrně za 32,68 koruny, což je o 20 haléřů méně než před týdnem. Litr nafty se na jihu Čech prodává za 31,68 koruny, o 15 haléřů levněji než před týdnem.

Ceny ropy ve středu rostly

Ceny ropy ve středu výrazně rostly a dostaly se na nejvyšší úrovně od konce května.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Ilustrační foto

Severomořská ropa Brent si kolem 17:00 SELČ připisovala 2,6 procenta na 66,76 dolaru za barel. Americká lehká ropa West Texas Intermediate (WTI) ve stejnou dobu vykazovala nárůst o 3,4 procenta na 59,79 dolaru za barel.

Ceny ropy reagovaly na nečekaně silný pokles amerických zásob a výpadek hlavní rafinérie na východním pobřeží USA. Rafinérie ve Philadelphii bude podle zdrojů agentury Reuters pravděpodobně natrvalo uzavřena poté, co ji silně poškodil rozsáhlý požár.

Reklama

Výběr článků

Načítám