Hlavní obsah

Dukovany neplánovaně odstavují druhý blok

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Jaderná elektrárna Dukovany musí neplánovaně odstavit druhý blok, který byl po plánované odstávce v provozu od neděle. Důvodem je možná závada na jednom z šesti parogenerátorů, informoval v pondělí mluvčí Dukovan Jiří Bezděk.

Foto: ČEZ

Jaderná elektrárna Dukovany

Článek

Při testech během postupného zvyšování výkonu bloku zjistili technici odchylku od očekávaných parametrů u jednoho z parogenerátorů. Zařízení se rozhodli zkontrolovat a odstranit případné závady.

Postupné odstavování druhého bloku začalo v pondělí v poledne. Odstávka bude podle předběžných informací trvat několik dní.

Dukovanská elektrárna pokrývá pětinu spotřeby elektřiny v Česku. „Omezení výroby se zákazníků nijak nedotkne. ČEZ potřebný výkon pokryje z jiných zdrojů,” dodal Bezděk.

Reklama

Související články

V Dukovanech skončila odstávka

V dukovanské jaderné elektrárně skončila v neděli odstávka druhého bloku. Ta začala 17. května a technici při ní vyměnili pětinu paliva a zmodernizovali část...

Výběr článků

Načítám