Hlavní obsah

Horko poškodilo koleje, tramvaje v Nuslích dvě hodiny nejezdily

Vysoké teploty poškodily ve středu koleje tramvajové trati v ulici Na Veselí v pražských Nuslích. Provoz tramvajové linky 18 byl kvůli závadě od středečního poledne zhruba dvě hodiny zastaven obousměrně v úseku mezi zastávkami Náměstí Bratří Synků a Vozovna Pankrác. Informoval o tom Ropid a Dopravní podnik Praha (DPP).

Foto: Novinky

Článek

Provoz byl obnoven po 14.15, sdělila mluvčí DPP Aneta Řehková.

Poškozená byla kolej vedoucí do centra města, provoz byl ale uzavřen obousměrně. Cestující mohli využít náhradní autobusy X18 nebo pravidelnou autobusovou linku 193, která obsluhuje stejné zastávky jako tramvaj.

Podle mluvčí došlo k poškození na dosud nerekonstruovaném úseku trati, kde koleje vedou po tzv. BKV železobetonových panelech. „Dojde k propálení a zkrácení koleje. Protože když roste teplota, tak se koleje prodlužují, tudíž materiál přebývá,” popsala Novinkám postup opravy.

V Česku panují v posledních dnech horka, v neděli byl první tropický den s teplotou přes 30 stupňů a maxima každý den stoupají. Podle meteorologů bude nejteplejší dnešek, kdy maximální teploty budou v Čechách ojediněle dosahovat až 33 stupňů.

V souvislosti s horkem dopravní podnik zaznamenal potíže s tramvajovými kolejemi i v minulých letech. Loni v květnu kolej vyboulená horkem zastavila dopravu mezi Smíchovským nádražím a Hlubočepy. V červenci se komplikace objevily u podjezdu na Zahradním Městě a mezi Vltavskou a Pražskou tržnicí. V obou případech to znamenalo kratší zdržení jednotlivých spojů.

Reklama

Výběr článků

Načítám