Hlavní obsah

V Německu po dvou letech přibyli nezaměstnaní

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německo v květnu poprvé za dva roky zaznamenalo zvýšení počtu nezaměstnaných. Za poslední měsíc přibylo sedm tisíc nezaměstnaných. Bez práce je 2,36 milionu Němců, míra nezaměstnanosti tak stále činí 4,9 procenta. Oznámila to Spolková agentura práce (BA). Meziročně se počet nezaměstnaných snížil o 80 tisíc.

Foto: Tomáš Reiner, Novinky

Bez práce je 2,36 milionu Němců.

Článek

„Na trhu práce se projevují první dopady oslabování konjunktury v poslední době. Nezaměstnanost proto – ale i v důsledku mimořádných faktorů – v květnu stoupla,“ nechal se slyšet Detlef Scheele ze Spolkové agentury práce (BA).

Ve středu přitom zveřejnil svá data o nezaměstnanosti i Německý spolkový statistický úřad (Destatis). Statistici používají jinou metodiku a údaje se týkají zatím dubna. V dubnu podle statistiků činila míra nezaměstnanosti 3,2 procenta stejně jako v březnu.

V absolutních číslech však bylo bez práce podle statistiků o 119 tisíc Němců méně. Celkový počet nezaměstnaných činí podle Destatisu 1,38 milionu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám