Hlavní obsah

Benzín za týden zdražil o 70 haléřů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohonné hmoty v České republice opět zdražily a dostaly se tak na úroveň z poloviny letošního ledna. Výrazněji se od minulé středy zvýšila cena benzínu Natural 95, který motoristé v současné době natankují v průměru za 31,62 koruny za litr, což je o 69 haléřů více než před týdnem. Průměrná cena nafty stoupla o devět haléřů na 31,58 koruny za litr. Vyplývá to z údajů firmy CCS.

Foto: David Ryneš, Novinky

Průměrná cena pohonných hmot v ČR k 3. dubnu

Článek

Nejdražší pohonné hmoty jsou aktuálně na Vysočině, kde benzín vyjde na průměrných 32,35 Kč za litr a diesel na 32,27 Kč za litr. Přes 32 korun se ceny paliv dostaly ještě v Praze a benzín tuto hranici překročil také v Plzni.

Nejlevnější benzín je v Královéhradeckém kraji, tamní čerpací stanice jej nabízí v průměru za 31,13 koruny za litr. Nejnižší cenu nafty mají v Jihočeském kraji, kde se v průměru prodává za 31,08 Kč za litr.

„Dramatické zdražení benzínu je svojí razancí překvapivé, avšak jedná se spíše o jednorázový výkyv než o signál nadcházejícího prudkého zdražování pohonných hmot. Ty budou nadále zdražovat spíše pozvolně ruku v ruce s postupným růstem cen ropy na světových trzích,” komentoval ekonom Czech Fund Lukáš Kovanda.

Upozornil, že cena severomořské ropy Brent roste od začátku letošního roku, od té doby přidala již takřka 29 procent. V příštím týdnu analytik očekává zdražení pohonných hmot o 10 až 20 haléřů na litr.

Pohonné hmoty zdražují od poloviny února, předtím čtvrt roku zlevňovaly.

Reklama

Výběr článků

Načítám