Hlavní obsah

Růst maloobchodních tržeb v lednu zrychlil

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Maloobchodní tržby bez prodejů aut v lednu zrychlily meziroční růst na 4,7 procenta z prosincových 3,1 procenta. K růstu výrazně přispěl prodej zboží v prodejnách se sportovním vybavením, v internetových obchodech a přes zásilkové služby. Data ve čtvrtek zveřejnil Český statistický úřad (ČSÚ).

Foto: Martin Havelka, Novinky

Tržby maloobchodu

Článek

„Nejvyšší růst tentokrát zaznamenaly specializované prodejny s výrobky pro kulturu, sport a rekreaci,” uvedla ředitelka odboru statistiky služeb ČSÚ Marie Boušková.

„Dobré sněhové podmínky lákaly k nákupům lyžařského vybavení, dobře se prodávaly také hračky a knihy. Růst tohoto sortimentu byl však ovlivněn nízkou srovnávací základnou z loňského roku,“ dodala.

E-shopům a zásilkovým službám vzrostly tržby meziročně o 18,6 procenta. Tržby prodejen s výrobky pro kulturu, sport a rekreaci rostly meziročně dokonce o 22,9 procenta.

Více peněz lidé nechali i v prodejnách s počítači a komunikačními zařízeními, kterým tržby meziročně stouply o 5,1 procenta. Polepšili si i prodejci obuvi a oděvů o 6,6 procenta.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám