Hlavní obsah

Vítkova CPI vydala dluhopisy za osm miliard

Novinky, tov

Realitní skupina CPI Property Group podnikatele Radovana Vítka vydala na burze v Dublinu dluhopisy za 350 milionů amerických dolarů (osm miliard korun). Navázala tak na úpis dluhopisů v Japonsku či Hongkongu, informovala v pondělí firma.

Foto: Milan Malíček, Právo

Podnikatel Radovan Vítek

Článek

CPI původně chtěla na burze Euronext v Dublinu vydat dluhopisy za 300 milionů dolarů, kvůli větší poptávce investorů emisi navýšila na 350 milionů. „Jsme přesvědčení, že budování široké investorské základny prospívá našim dlouhodobým finančním plánům,“ řekl finanční ředitel CPI David Greenbaum.

Skoro 60 procent dluhopisů nakoupili investoři z Velké Británie. Zbytek připadá na investory z Asie, Švýcarska a dalších evropských zemí.

Část výnosů hodlá firma využít ke splacení krátkodobých závazků a zbytek bude sloužit jako finanční rezerva. CPI již v nedávné době vydala dluhopisy také ve švýcarských francích, japonských jenech a hongkongských dolarech.

CPI spravuje aktiva za osm miliard eur (přes 200 miliard korun). Vlastní kancelářské budovy, bytové projekty i hotely. Většinu nemovitostí má v Česku a Berlíně, ale také Chorvatsku, Švýcarsku a dalších zemích.

Radovan Vítek je podle časopisu Forbes čtvrtým nejbohatším Čechem. Loni jeho majetek odhadoval na 60 miliard korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám