Hlavní obsah

Česká pošta vítá 21. století, už od července půjde platit kartou na všech pobočkách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká pošta rozšíří od letošního července placení za vybrané služby platebními kartami VISA a MasterCard na všechny pobočky. Nyní tuto možnost nabízí 750 pošt. Ve čtvrtek to uvedl mluvčí pošty Matyáš Vitík. Česká pošta provozuje kolem 3200 poboček. Na poskytování finančních služeb dlouhodobě spolupracuje s ČSOB.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

V současnosti podnik instaluje nové terminály na pobočky, které jimi dosud vybaveny nebyly, a rovněž obměňuje přístroje.

Článek

V současnosti podnik instaluje nové terminály na pobočky, které jimi dosud vybaveny nebyly, a rovněž obměňuje přístroje. „Nedokážu říct, proč v roce 2019 není možné platit kartou na všech poštách,” poznamenal šéf pošty Roman Knap.

„Technicky to možné je, podle smlouvy s poskytovatelem, což je ČSOB, také. Nechci se vracet do minulosti. Důležité je, že standard, který je běžný v jakémkoli obchodě, poskytneme našim klientům na všech poštách,” dodal.

Jak již Novinky informovaly, Česká pošta od března zásadně mění ceny balíkových zásilek. Zatímco doposud se cena balíků určovala podle hmotnosti, nově si pošta bude účtovat peníze v závislosti na velikosti balíčku.

Státní podnik Česká pošta s ročními tržbami zhruba 20 miliard korun zaměstnává asi 30 tisíc lidí. Část poboček firma převádí na partnerské provozovatele.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám