Hlavní obsah

Kladenská Poldi byla opět vydražena

• Aktualizováno

Kladenská Poldi byla vydražena za 140 milionů korun. Vydražitelem je společnost Opimo. Aby dražba platila, musí Opimo zaplatit do 15 dnů. Jde už o čtvrtou dražbu této hutě, tři byly neplatné.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Poldi Kladno na archivním snímku.

Článek

Vydražitelem kladenské Poldi je společnost Opimo Trade. Nabídla 140 milionů Kč, 90 milionů složila jako jistotu. Padesát milionů musí zaplatit do 15 dnů.

Opimo Trade, která sídlí ve Velké Polomi, se o podnik zajímala už v minulosti. Zabývá se výrobou, obchodem a službami. Zástupce společnosti se účastnil prvních tří později zmařených dražeb Poldi.

Do páteční elektronické dražby se původně registrovali dva zájemci. Dražební jistotu však složil pouze jeden. Insolvenční správce a Exekutorský úřad Praha 3 nastavili přísnější pravidla, aby zabránili dalšímu zmaření dražby z důvodu nezaplacení vydražené částky.

Tři dražby byly zmařeny

Jde už o čtvrtou dražbu. Vítězem předposlední dražby, která se konala na konci srpna, byla společnost Elaria Group. Zaplatit měla 256 milionů korun, nestalo se. Neznámá firma byla založena loni v dubnu. Sídlo má v administrativní budově v Praze 4.

Jde však jen o virtuální kancelář spravovanou firmou Smart Office, která se zabývá poskytováním prestižních sídel pro firmy a prodejem předzaložených společností.

Předtím proběhly další dva pokusy o vydražení kladenské huti. Oba zkrachovaly. V prvním případě vydražitel v domluveném termínu nezaplatil, a dražba tak byla zmařena. V dalším případě společnost Warhols Hold, jež Poldi vydražila, přehodnotila obchodní záměr.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám