Hlavní obsah

PPF nekoupí bulharskou televizi Nova

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera nekoupí bulharskou mediální společnost Nova Broadcasting Group. V pondělí o tom informovala mluvčí PPF Zuzana Migdalová. Obchod neschválil bulharský antimonopolní úřad.

Foto: PPF

Logo u kancelářské budovy PPF Gate

Článek

„Skupina PPF oznamuje, že od skupiny Modern Times Group (MTG) neodkoupí 95procentní podíl v bulharské mediální společnosti Nova Broadcasting Group Jsc., ani zbylých pět procent od společnosti Eastern European Media Holdings S.A. z důvodu neschválení transakce bulharským antimonopolním úřadem,” uvedla mluvčí.

Bulharský regulátor obchod zamítl už loni v červenci. Prodávající MTG ale tehdy uvedl, že stále doufá v dokončení transakce v druhé polovině roku.

PPF výši neuskutečněného obchodu neuvedla, ale podle zprávy MTG měla transakce ohodnocovat 100 procent Novy Broadcasting na 185 milionů eur (4,7 miliardy korun).

Nova je největší bulharská komerční mediální skupina, která zaměstnává kolem 650 lidí. Nemá nic společného s českou televizí Nova.

Migdalová dodala, že PPF se bude v Bulharsku i nadále intenzivně věnovat rozvoji svých telekomunikačních aktiv ve společnosti Telenor, kterou získala jako součást akvizice telekomunikačních aktiv operátora Telenor ve střední a východní Evropě, konkrétně v Maďarsku, Bulharsku, Černé Hoře a Srbsku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám