Hlavní obsah

Hned upravte D1 u Humpolce, aby byla bez omezení, nařídilo ŘSD stavbařům

– Praha

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) poslalo firmě Geosan závazný příkaz investora k okamžité opravě vysypaných kaveren pod levým jízdním pruhem D1 u Humpolce, které podle ředitelství zhotovitel sám chybným stavebním postupem zavinil. Firma má vozovku upravit tak, aby ji bylo možné bez omezení používat.

Letecké záběry z D1 ve čtvrtek ve 13:00Video: Novinky

 
Článek

O přístupu zhotovitele k modernizaci u Humpolce podle mluvčí ŘSD Jana Rýdla nejlépe vypovídá detailní harmonogram stavby. „Ze kterého čteme, že na tento týden plánoval na stavbu šest lidí a na víkend nula,” uvedl.

Opravy tohoto úseku D1 nabraly zpoždění a nebyly ukončeny před zimou, tak jak měly. Doprava na dálnici zejména na Vysočině od středy do čtvrtka kolabovala kvůli hustému sněžení. Sypače nebyly schopny zúžení za provozu projet, dálnice se musela uzavřít, aby bylo možné ji posolit. Kolony měřily desítky kilometrů. [celá zpráva]

Čas mají do 17. prosince

Kraj Vysočina ve čtvrtek uvedl, že kolaps provozu na D1 způsobila nepřipravenost modernizovaného úseku na zimní podmínky. Generální ředitel ŘSD Jan Kroupa po čtvrtečním mimořádném jednání o situaci na D1 řekl novinářům, že stát ukončí smlouvu se zhotoviteli modernizace úseku D1 mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem, pokud nepřeruší práce do 17. prosince. K tomuto datu stavbaři v listopadu dokončení letošních prací avizovali.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Odstavené kamiony blokovaly dálnici D1 poblíž obce Jiřice mezi Humpolcem a Koberovicemi na Pelhřimovsku.

„Pokračujeme opravou kaveren na středovém pásu v souladu s pokynem ŘSD. Kaverny se opravují injektáží s využitím mobilního zařízení. Tyto stroje v nejbližší době nasadíme na dálnici,” stojí v prohlášení firmy Geosan. Ta také uvedla, že z dálnice odveze stroje, které tam nyní jsou a na opravu kaveren nebudou potřeba.

Zpoždění přičítá pozdnímu předání dvou stavebních povolení a podmínkám při budování středové kanalizace.

Reklama

Výběr článků

Načítám