Hlavní obsah

Taxify musí jezdit jen s licencovanými řidiči, určil soud

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Taxify musí v Olomouci, Ostravě, Plzni a Českých Budějovic jezdit pouze s licencovanými řidiči a zaregistrovanými vozy. Nařizuje jí to předběžné opatření Městského soudu v Praze. Novinkám to potvrdil Ondřej Krátký, šéf české přepravní platformy Liftago, která návrh na předběžné opatření proti Taxify podala.

Estonská platforma Taxify musí podle předběžného opatření jezdit jen s licencovanými taxikáři.

Článek

„Liftago v předběžném opatření požaduje, aby Taxify nadále provozovalo své služby výhradně prostřednictvím prověřených řidičů – s taxi licencemi a registrovanými vozy,” uvedlo Liftago v tiskové zprávě.

Předběžné opatření se dle verdiktu soudu týká všech měst, v nichž Taxify působí, s výjimkou Prahy, kde již soudní řízení probíhá. Týká se tedy Olomouce, Ostravy, Plzně a Českých Budějovic.

Taxify: Chtějí bránit pokroku

„Zástupci klasických taxi dispečinků se snaží zabránit pokroku za každou cenu a ve svých návrzích na předběžné opatření neustále opakují nepravdivé argumenty, které Taxify obviňují z toho, že poskytuje a zprostředkovává taxislužbu na území těchto měst,” uvedl k přeběžnému opatření šéf Taxify pro Česko a Slovensko Roman Sysel.

Taxify však tvrdí, že pouze vytváří a provozuje softwarovou platformu, kterou mohou využívat všichni řidiči, kteří si ji nainstalují. „Předběžné opatření jsme obdrželi během dnešního dne. Po jeho prostudování poskytneme médiím podrobnější vyjádření,” dodal Sysel.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám