Hlavní obsah

V Nošovicích začali vyrábět inovovaný Hyundai Tucson

Novinky, tov

Automobilka Hyundai v pátek zahájila v Nošovicích výrobu inovovaného SUV Hyundai Tucson. Od předchozí verze se liší exteriér i interiér a má také nové motory, uvedl mluvčí automobilky Petr Vaněk.

Foto: Hyundai

Faceliftovaný Hyundai Tucson

Článek

Nová verze navazuje na svého předchůdce, jehož výroba začala v červnu 2015. Za tři roky vyrobili v Nošovicích téměř 700 tisíc kusů Hyundai Tucson. Sportovně-užitkový vůz se stal nejprodávanějším modelem značky Hyundai v Evropě.

Inovovaná verze ponese nezměněný název Hyundai Tucson. V exteriéru se odlišuje novou maskou. Kompletně nová jsou přední i zadní světla, vyráběná v nedávno otevřeném závodě Hyundai Mobis v Mošnově, kdy dosavadní xenonové jednotky nahradily svítilny osazené LED diodami.

Přepracované jsou zadní páté dveře a Tucson vyjede i se zcela novými hliníkovými koly o velikosti 18 a 19 palců. Úprav se dočkal také interiér včetně sedaček a hlavního displeje, asistenční systémy mají funkci rozpoznávání překážek a nouzového brzdění.

Nové motory

Jiné jsou také motory pohánějící nový Hyundai Tucson, které po inovaci splňují normu EURO 6c. „U benzínových jednotek byl doplněn filtr pevných částic, u dieselových byl dosavadní motor 1,7 nahrazen zcela novým motorem 1,6 a dvoulitrový diesel prošel v Koreji důkladnou revizí, takže splňuje nejpřísnější evropskou emisní normu,” uvedl Vaněk.

Foto: Hyundai

Inovovaný Hyundai Tucson

Prezident Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) Donghwan Yang připomněl, že Tucson je pilířem výroby nošovické automobilky, protože představuje zhruba 65 procent objemu výroby závodu.

Dosavadní verze modelu Hyundai Tucson se bude vyrábět souběžně až do 11. června, aby mohly být vyřízeny všechny došlé objednávky. Tucson se vyváží do 67 zemí světa a největšími odběrateli byly dosud Velká Británie, Německo a Itálie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám