Hlavní obsah

Zaměstnanci Amazonu v Itálii a Německu stávkují

Novinky, tov

Stovky německých a italských zaměstnanců amerického internetového obchodu Amazon na tzv. Černý pátek stávkují. Den předvánočních slev a jeden z nejrušnějších obchodních dní chtějí využít k vyjednání lepších podmínek práce i vyšších mezd, informoval server BBC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pracovníci Amazonu v německém Koblenzu stávkují na Black FridayVideo: Reuters

 
Článek

V Německu stávkují zaměstnanci v šesti skladech Amazonu, uvedl odborový svaz Verdi. V prohlášení uvedl, že zaměstnanci musí zvládat stále více práce v kratším čase. Kritizuje také „špatnou kulturu řízení“.

Ve skladech Amazonu ve městě Piazcenza u italského Milána stávkuje přes pět stovek zaměstnanců. Piazcenza je hlavním logistickým centrem Amazonu v Itálii, celkem zde před svátky pracují téměř čtyři tisíce lidí.

I když stávkuje jen menší část zaměstnanců, vzhledem k mimořádnému vytížení centra v tento čas předvánočních slev je dopad výrazný. Stávkující se v dalších dnech chtějí do práce vrátit, odmítají ale do konce roku práci přesčas.

Foto: Maurizio Gambarini, ČTK/AP

Stávka zaměstnanců Amazonu v Berlíně

Generální tajemník italského odborového svazu CGIL Luigi Giove uvedl, že zaměstnanci žádají upravit směny, aby nebyly „vyčerpávající“, a aby se Amazon se zaměstnanci spravedlivěji podělil o své zisky.

Největší světový e-shop Amazon v prohlášení ze začátku týdne uvedl, že se soustředí na dodržení termínu doručení na Black Friday (Černý pátek) a následující dny.

Firma dodala, že mzdy v Amazonu jsou jedny z nejvyšších v logistickém sektoru a zahrnují výhody jako soukromé zdravotní pojištění nebo slevy při nákupech na webu Amazonu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám