Hlavní obsah

Pražský Palác Anděl koupila společnost LaSalle za 1,5 miliardy

• Aktualizováno

Investiční společnost LaSalle sídlící v USA prostřednictvím svého fondu LaSalle E-Regi koupila Palác Anděl na pražském Smíchově za téměř 1,5 miliardy korun. Prodávajícím je německá firma Aberdeen Asset Management Deutschland. LaSalle to oznámila ve čtvrtek. Moderní administrativní budova má rozlohu 14 630 metrů čtverečních.

Foto: Protivanský / CNC / , Profimedia.cz

Rozsah budovy v Plzeňské ulici odpovídá zhruba třetině rozlohy Václavského náměstí.

Článek

„Jde o první akvizici fondu LaSalle E-Regi v České republice, která nám otevírá dveře na nejaktivnější trh ve střední a východní Evropě,” uvedl za společnost Karim Habra.

Téměř 80 procent budovy v Plzeňské ulici tvoří kancelářské prostory, 15 procent pokrývají maloobchodní plochy. Mezi nájemci jsou například H, Pfizer, Toyota, Falcon nebo mBank.

Rozsah budovy odpovídá zhruba třetině rozlohy Václavského náměstí, navíc čítá šest nadzemních a dvě podzemní podlaží s parkovacím stáním. Dokončena byla v roce 2002.

Fond LaSalle E-Regi je otevřený nemovitostní fond s celoevropskou působností, založený investiční společností LaSalle KVG. Ta je stoprocentním dceřiným podnikem firmy LaSalle Investment Management. Ta vznikla v roce 1999 sloučením britské firmy Jones Land Wootton (JLW), která byla založena v roce 1783 ve Velké Británii, a americké firmy LaSalle Partners, jež vznikla v roce 1968 v Texasu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám