Hlavní obsah

Pegas Nonwovens chce přesunout své lucemburské sídlo do Česka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Výrobce netkaných textilií Pegas Nonwovens přesune zřejmě své sídlo z Lucemburska do České republiky, konkrétně do Prahy. Záměr schválilo představenstvo, bude jej ještě řešit valná hromada, sdělila ve čtvrtek firma.

Foto: press.aspen.pr

Ilustrační foto

Článek

Společnost uvedla, že přemístění sídla má zjednodušit a zracionalizovat organizační a nákladovou strukturu firmy. Mimořádnou valnou hromadu chystá na 18. prosince. V návrhu je i její přeměna na akciovou společnost podle českého práva.

Znojemská textilka, která má závody ve Znojmě, v Bučovicích a v Egyptě poblíž Káhiry, zažila na podzim velké vlastnické změny. V září koupila podíl ve firmě česká investiční společnost R2G Rohan od lucemburského fondu Wood Textiles. R2G Rohan Czech se v říjnu stal většinovým vlastníkem.

Ještě před valnou hromadou, která bude schvalovat mimo jiné změnu sídla společnosti, skončí v pozici předsedy představenstva Marek Modecki. Představenstvo zároveň ve středu kooptovalo mezi své členy zástupce nového vlastníka R2G Rohan Czech Michala Smreka.

Výrobci netkaných textilií Pegas Nonwovens vzrostly v prvních třech čtvrtletích meziročně výnosy o 6,1 procenta na 167,4 milionu eur (asi 4,29 miliardy korun). Pozitivně se na tom projevil růst cen polymerů i komerční spuštění nové výrobní linky v Příměticích. Čistý zisk naopak klesl o 60 procent na 5,2 milionu eur (133 mil. Kč).

Pegas vyrábí netkané textilie pro stavebnictví, zemědělství či zdravotnictví. Patří k předním evropským výrobcům a získává i další trhy na Blízkém východě a v Africe. Zaměstnává 570 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám