Hlavní obsah

Avast vydá v Londýně akcie za miliardy, píše Reuters

Novinky, tov

Antivirová firma Avast, která má české zakladatele, se chystá příští rok vstoupit na londýnskou burzu. Upsané akcie mohou dosáhnout hodnoty až čtyř miliard dolarů (88 miliard korun), uvedla v úterý agentura Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Logo na sídle společnosti Avast v Praze

Článek

Fond CVC Capital Partners, který ovládl v Praze sídlící Avast v roce 2014, si najal jako poradce firmu slavné rodiny Rotschildů. Úpis akcií v Londýně by se mohl uskutečnit v první polovině příštího roku, uvádí agentura Reuters s odkazem na své zdroje.

Společnosti CVC a Rotschild nechtěly plány komentovat.

Avast by se na londýnské burze mohl stát jednou z nejcennějších technologických firem. Kvůli útokům hackerů na firmy i vlády po celém světě je po produktech antivirových firem velká poptávka, dodává Reuters.

Avast se v roce 2011 chystal vydat akcie na americké technologické burze Nasdaq, v roce 2012 ale proces zastavil kvůli údajně nepříznivým podmínkám na trhu.

Zakladatelé a spolumajitelé Avastu Eduard Kučera a Pavel Baudiš patří do desítky nejbohatších Čechů. Časopis Forbes odhadl majetek každého z nich na 21 miliard korun. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám