Hlavní obsah

Počet firemních bankrotů v říjnu vzrostl

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V říjnu letošního roku bylo vyhlášeno 78 bankrotů obchodních společností a 478 bankrotů fyzických osob podnikatelů. V tiskové zprávě to uvedla společnost CRIF. Zároveň bylo podáno 108 návrhů na bankrot obchodních společností a 518 návrhů na bankrot fyzických osob podnikatelů. Počet bankrotů i návrhů se tak oproti září zvýšil ve všech kategoriích.

Foto: David Ryneš, Novinky

Firemní bankroty

Článek

Počet bankrotů obchodních společností se oproti září zvýšil o 14, zatímco počet návrhů na bankrot obchodních společností meziměsíčně vzrostl o 31 návrhů.

Počet bankrotů fyzických osob podnikatelů vzrostl oproti září o 33, zatímco počet návrhů na jejich bankroty vzrostl meziměsíčně o 124. Kromě toho bylo vyhlášeno 998 osobních bankrotů a bylo podáno 1090 návrhů na osobní bankrot.

Za celý rok bankroty klesly

„Zároveň je však třeba zdůraznit, že v posledních 12 měsících došlo k výraznému meziročnímu poklesu podaných návrhů i vyhlášených bankrotů ve všech kategoriích. Za tímto poklesem přitom stojí z velké části makroekonomické faktory,“ uvedla analytička CRIF Věra Kameníčková.

Za poslední rok bylo vyhlášeno 812 bankrotů obchodních společností, což představuje pokles o osm procent. Bankrotů fyzických osob podnikatelů bylo vyhlášeno 6485, což je meziroční pokles o devět procent.

Nejvíce bankrotují podnikatelé ve Středočeském kraji

V říjnu 2017 byl počet bankrotů obchodních společností zaznamenán v Praze, kde jich bylo vyhlášeno 29. Následoval Jihomoravský kraj se 14 bankroty a Středočeský kraj se šesti bankroty obchodních společností.

U fyzických osob podnikatelů byl největší počet bankrotů vyhlášen v říjnu ve Středočeském kraji (70 bankrotů). Nejméně fyzických osob podnikatelů zbankrotovalo v Karlovarském kraji (17 bankrotů).

Reklama

Výběr článků

Načítám