Hlavní obsah

Přebírání pump OMV dokončí Benzina v prvním čtvrtletí příštího roku

Přebírání části čerpacích stanic OMV v Česku dokončí síť Benzina v prvním čtvrtletí příštího roku, uvedl mluvčí Benziny Pavel Kaidl. Z 65 stanic, které Benzina od rakouské společnosti OMV koupila, již převzala 54. Původní plány počítaly s tím, že přejmenování stanic se mělo uskutečnit do konce letošního roku. Ředitel Benziny Marek Zouvala už dříve připustil, že převzetí některých pump se může z legislativních důvodů zpozdit.

Foto: Petr Horník, Právo

Čerpací stanice Benzina. Ilustrační foto

Článek

Na převzetí části čerpacích stanic se Benzina dohodla s OMV loni v lednu. Benzina je lídrem v počtu čerpacích stanic v Češku, aktuálně jich má již přesně čtyři stovky. Celkový objem investic pro letošní a příští rok přesahuje miliardu korun.

„Po převzetí stanic od OMV budeme mít v naší síti 411 stanic. Vhodných prostor k výstavbě nových čerpacích stanic ale v Česku už moc není. Zaměříme se tedy na rozšíření stávajících pěti samoobslužných stanic. Otevřeni jsme i nadále dalším akvizicím,” uvedl ve středu  Zouvala.

Benzina působí na trhu téměř 60 let. Na konci roku 2015 se stala v rámci holdingu Unipetrol odštěpným závodem společnosti Unipetrol RPA. Mezinárodní ropná a plynárenská společnost OMV patří mezi největší rakouské průmyslové společnosti obchodované na burze. Na český trh vstoupila OMV v roce 1991.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám