Hlavní obsah

Strop vietnamského obchodu v Bohumíně ukrýval stovky kartonů cigaret

Právo, hon
Bohumín

Daňovému úniku za zhruba 180 tisíc korun zabránili ostravští celníci, kteří našli důmyslný úkryt nezdaněných cigaret na půdě jednoho z domů v Bohumíně. Prodavač ve vietnamském obchodě, nad kterým byla rafinovaná skrýš umístěna, se přitom k cigaretám nehlásil.

Foto: Celní úřad pro Moravskoslezský kraj

Nezdaněné cigarety

Článek

O novém úlovku celníků informovala v pátek mluvčí Celního úřadu pro Moravskoslezský kraj Pavla Zdobnická. Celníci podle ní prováděli nejprve rutinní kontrolu v bohumínské prodejně textilu, obuvi a hraček.

„Hlídka přistoupila k důkladné kontrole skladových i prodejních prostorů, kde neshledala žádná pochybení. V hledáčku jim ale uvízl strop prodejny, na kterém nebylo něco v pořádku. Strop byl snížen podhledy čtvercového tvaru. Struktura byla všude stejná, až na jedno místo: dva čtverce byly otočeny jinak a byla mezi nimi viditelná mezera,“ uvedla mluvčí.

Foto: Celní úřad pro Moravskoslezský kraj

Celníci objevili stovky kartonů cigaret zabalených v nákupních taškách.

Celníci za pomoci žebříku prozkoumali podhledy. „Nad nimi se nacházel zateplený prostor, který skrýval velké plastové tašky. Celníci z mobilního dohledu napočítali 16 tašek a v nich 362 kartonů cigaret různých značek bez platné tabákové nálepky. Prodavač tvrdil, že o neznačených cigaretách ani o úkrytu nic nevěděl, neměl ani povědomí, že se dá přes čtvercové podhledy dostat do půdních prostor,“ uvedla mluvčí.

Zboží, ke kterému provozovatel nebyl schopen předložit žádné doklady prokazující zdanění, skončilo v celním skladě. Po ukončení řízení ho čeká likvidace. „Celní úřad pro Moravskoslezský kraj tak svou činností zabránil daňovému úniku na spotřební dani ve výši 186 000 korun,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám