Hlavní obsah

Ofo spustilo sdílení kol v Praze 7

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší bikesharingová služba na světě ofo vstoupila v pátek na český trh, když ji jeden ze zakladatelů představil v rámci Dne bez aut v Praze. Služba začne působit v Praze 7 s podporou městské části. V pilotním provozu nasadí 300 kol. Zájem projevilo několik dalších městských částí, uvedla firma.

Foto: Ofo

Zájem o službu ofo projevilo několik dalších městských částí.

Článek

Služba pro fungování nepotřebuje ani stojany nebo městský mobiliář, k němuž je nutné některá kola přivazovat. Místo toho používá chytrý zámek přímo na kole. K odemčení kola stačí mobilní telefon.

Ukončení jízdy nevyžaduje nalezení žádné specifické stanice pro umístění kola, stačí ho ponechat na kterémkoli místě, kde neohrožuje provoz ani chodce. Kolo se při ukončení jízdy uzamkne a je k dispozici dalším zájemcům. Do konce letošní cyklistické sezóny bude v rámci testovacího provozu služba ofo zdarma.

„Myslím, že to je skvělá příležitost pro Prahu. Podporuji všechny kroky, které ve městě vedou k ekologičtější dopravě. Věřím, že se Praze podaří nastavit s poskytovatelem služby takovou formu spolupráce, která Pražanům přinese maximum výhod,“ uvedla náměstkyně primátorky hlavního města Prahy Petra Kolínská (SZ).

Služba ofo byla založena v roce 2014. Za tu dobu využilo 200 miliónů uživatelů po celém světě 10 miliónů kol. Působí ve 180 městech ve 13 zemích. V dubnu 2017 navázalo spolupráci s Rozvojovým programem OSN.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám