Hlavní obsah

Soumrak amerického hračkářského gigantu. Toys 'R 'Us bankrotuje

Novinky, tov

Největší řetězec s hračkami v USA Toys 'R 'Us požádal soud o bankrotovou ochranu před věřiteli. Dluží pět miliard dolarů. Kamenné obchody s hračkami zažívají špatné období, kvůli obavám investorů propadly i akcie hračkářství Mattel a Hasbro.

Foto: Alan Diaz, ČTK/AP

Zákazníci nakupují v prodejně Toys R Us v Miami.

Článek

Toys 'R 'Us požádala o bankrotovou ochranu v USA a Kanadě v pondělí. Společnost o tom informovala v tiskovém prohlášení. Dodala, že potřebuje restrukturovat dluh převyšující pět miliard dolarů (109 miliard korun), napsal server CNN.

I po vyhlášení bankrotové ochrany má zatím zůstat 1 600 hračkářství firmy po celém světě otevřených. Společnost se sídlem v New Jersey zaměstnává dohromady téměř 65 tisíc lidí.

Podle agentury Bloomberg zažívají kamenná hračkářství v USA těžké časy a zavírají prodejny. Důvodem je silný nástup internetové konkurence v čele s Amazonem.

Obavy o zdraví sektoru zasáhly v pondělí i akcie dalších hračkářství. Akcie společnosti Mattel, která vyrábí panenky Barbie, klesly o víc než šest procent. Akcie dalšího velkého hračkářství Hasbro ztratily téměř dvě procenta.

Reklama

Související témata:

Související články

Lego se hůř prodává. Firma bude propouštět

Dánskému výrobci hraček Lego klesly v pololetí tržby o pět procent na 14,9 miliardy dánských korun (54,1 miliardy Kč), což byl první pokles tržeb za více než...

Výběr článků

Načítám