Hlavní obsah

ČEZ koupil dalších 14 turbín v německém Porýní-Falci

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Energetická skupina ČEZ získala v Německu dalších 14 větrných turbín. Všechny stroje rozmístěné v jediné lokalitě Lettweiler Höhe poblíž Rehbornu na území spolkové země Porýní-Falc jsou již v provozu. Ve čtvrtek to uvedl mluvčí ČEZ Martin Schreier. Celkový instalovaný výkon turbín je 35,4 megawattu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ředitel ČEZ Daniel Beneš

Článek

„Další velkou akvizicí na německém trhu obnovitelných zdrojů energie pokračujeme v naplňování naší strategie s cílem navýšit provozní zisk před odpisy z obnovitelných zdrojů o dodatečné tři miliardy korun,” uvedl ředitel divize nová energetika a distribuce ČEZ Tomáš Pleskač.

„Naše větrné elektrárny v Německu vyrobí nyní více než 280 gigawatthodin elektřiny ročně, a pokryjí tak spotřebu 120 tisíc domácností,” dodal.

Turbíny koupil ČEZ od německé společnosti KGAL, jež se se specializuje se na investice do nemovitostí a obnovitelných zdrojů.

Již koncem loňského roku získal ČEZ na německém trhu devět větrných parků situovaných napříč celou zemí. Česká skupina kromě toho získala v Německu i akvizice v oblasti nových technologií. Prostřednictvím svého investičního fondu investovala do společností působících v oblasti nové decentralizované energetiky.

Reklama

Související články

Zisk ČEZ v prvním čtvrtletí klesl

Čistý zisk energetické skupiny ČEZ v prvním čtvrtletí meziročně klesl o 13 procent na 8,7 miliardy korun. K poklesu přispěly zejména nižší ceny elektřiny....

Výběr článků

Načítám