Hlavní obsah

Veterináři našli u tržnice Sapa nelegální sklad s dvěma tunami masa

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V těsném sousedství tržnice Sapa v pražské Libuši našli veterináři nelegálně provozovaný sklad, ve kterém bylo 2300 kilogramů zmrazeného drůbežího masa, kachen a krevet. Asijskému provozovateli hrozí miliónová pokuta, uvedla na webu Státní veterinární správa (SVS).

Foto: SVS

Státní veterinární správa odhalila další nelegální sklad masa v blízkosti tržnice Sapa.

Článek

Prodej zadrženého masa veterináři zakázali. Nelegální sklady masa v tržnici a jejím okolí SVS objevila v minulosti už několikrát, naposledy na konci května.

„Skladový areál se nachází v těsné blízkosti tržnice Sapa. Zboží bylo určeno pravděpodobně do stravovacích zařízení. V tuto chvíli nelze potvrdit ani vyvrátit domněnku, že směřovalo do areálu tržnice. Doklady o tom provozovatelé skladu nepředložili. Získání těchto informací je předmětem dalšího šetření,” řekl ČTK mluvčí SVS Petr Majer.

Kromě toho, že provozovatel neměl sklad schválený, nedoložil ani původ masa. „Živočišné produkty z neschváleného zařízení představují potenciální riziko pro jejich spotřebitele," dodal Majer.

Veterináři loni meziročně zpětinásobili kontroly v této libušské tržnici. Z 15 kontrol bylo 13 se závadami. Navrhli pokuty za 400 tisíc korun, což je meziroční zvýšení na dvacetinásobek. Nejčastějším prohřeškem bylo to, že provozovatelé právě nedokázali prokázat původ masa.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám