Hlavní obsah

Jurečka trumfuje Babiše: My máme levnější tarif. A dřív

Novinky, bož

Ministerstvo zemědělství má ještě levnější mobilní tarify než ministerstvo financí, a to již od srpna 2015. Na sociálních sítích se tím pochlubil šéf resortu Marian Jurečka (KDU-ČSL). Podle něj si ministerstvo před necelými dvěma lety vyjednalo neomezené volání za 50 korun, což je o 7,41 procenta méně, než si nově vyjednalo ministerstvo financí.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Marián Jurečka se pochlubil, že jeho resort si již téměř dva roky užívá ještě levnější volání, než si letos vyjednaly finance.

Článek

Jurečka tak reagoval na úterní informaci o mobilních tarifech ministerstva financí, kterou se jeho šéf Andrej Babiš (ANO) pochlubil na Twitteru. [celá zpráva]

„Jako daňového poplatníka mě těší, že ministerstvo financí zvládlo vysoutěžit levnější volání, ale jde to rychleji a levněji,“ vzkázal Jurečka svému kolegovi z vlády na Facebooku.

Od srpna 2015 má celý resort neomezené volání za 50 korun, neomezené volání a 10 GB dat za 70 korun. Za data tak zemědělství platí o 35,78 % méně než Babišův resort, podotkl Jurečka.

Srovnání jednotkových cen mobilních služeb
Resort/rokNeomezený hlasový tarifDatový tarif s FUP 3 GBDatový tarif s FUP 10 GB
Finance/2013707 Kč449 Kč1208 Kč
Finance/201754 Kč32 Kč109 Kč
Zemědělství/201450 Kč70 Kč

„A věřím, že to v létě ještě dokážeme snížit,“ podotkl ministr zemědělství. „Doufám, že stejnou efektivitu nemají na MF i u daní,“ rýpl si do Babiše.

Finance budou mít volání za 54 korun

Ministerstvo financí v úterý oznámilo, že se mu podařilo od roku 2013 snížit pro sebe ceny mobilních tarifů o více než 90 procent. [celá zpráva]

Babiš následně na sociálních sítích sklidil od lidí kritiku za způsob, jakým oznamuje, že ministerští úředníci volají za zlomek ceny, jakou platí běžní občané. Babiš na to opáčil, že možnost vyjednat si dobrou cenu má přece každý. [celá zpráva]

Za neomezený hlasový tarif mu má operátor nově účtovat 54 korun. V případě datových tarifů ministerstvo financí zaplatí 32 korun u limitu 3 GB a 109 korun u limitu 10 GB.

Finance dosud využívaly služeb více operátorů. Tentokrát však ministerstvo financí nakoupilo služby od jednoho operátora, a to i pro resortní organizace jako Generální finanční ředitelství, Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových či Generální ředitelství cel.

Za čtyřletý kontrakt finance zaplatí celkem 22,63 miliónu korun bez DPH.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám