Hlavní obsah

Neomezený tarif u T-Mobilu za 54 korun? Jde to, když jste ministerstvo financí

• Aktualizováno
Novinky, bož

Ministerstvo financí od roku 2013 snížilo ceny mobilních tarifů o více než 90 procent. Novinkám to v úterý sdělil mluvčí resortu Michal Žurovec. Díky nové rámcové smlouvě se společností T-Mobile zaplatí resort za jednotlivé tarify 11krát nižší cenu, než jakou platil v roce 2013, uvedl. Za neomezený hlasový tarif si operátor bude účtovat 54 korun.

Foto: Gabriela Krejčová, Novinky

Budova ministerstva financí

Článek

V případě datových tarifů resort zaplatí 32 korun u limitu 3 GB a 109 korun u limitu 10 GB.

Finance dosud využívaly služeb více operátorů. Tentokrát však ministerstvo financí nakoupilo služby od jednoho operátora, a to i pro resortní organizace jako Generální finanční ředitelství, Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových či Generální ředitelství cel.

„A právě díky objemu této centralizované veřejné zakázky se podařilo dosáhnout na výhodnější cenu,” uvedl mluvčí ministerstva.

Za čtyřletý kontrakt finance zaplatí celkem 22,63 miliónu korun bez DPH.

Kvůli postoji k mobilním tarifům byl před časem odvolán ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek. Jeho náměstek uvedl, že kdo chce levné tarify jako v Polsku, má jet do Polska. Do zákona o elektronických komunikacích se zase pokusil prosadit paragraf, který by spotřebitelům znemožnil vyjednat si u operátora individuální tarif. [celá zpráva]

Srovnání jednotkových cen mobilních služeb na MF (včetně DPH)
RokNeomezený hlasový tarifDatový tarif s FUP 3GBDatový tarif s FUP 10 GB
2013707 Kč449 Kč1208 Kč
201754 Kč32 Kč109 Kč

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám