Hlavní obsah

Český e-shop Notino expanduje do Německa. Koupil stuttgartskou Mussler Beauty

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká firma Notino koupila německého prodejce kosmetiky Mussler Beauty. Oznámily to ve středu obě firmy ve společném prohlášení. Notino patří s šesti miliardami korun ročního obratu k největším českým a evropským e-shopům.

Foto: Mussler Beauty

Firma Mussler Beauty v současné době zaměstnává 90 lidí.

Článek

Stuttgartská rodinná firma Mussler Beauty je uznávaným německým prodejcem parfémů a kosmetiky s obratem 12 miliónů eur (zhruba 320 miliónů korun).

V rámci akvizice Notino zakoupilo 75 procent společnosti Mussler Beauty od Mattiase Musslera, jenž je jediným majitelem a ředitelem společnosti. Mattias Mussler si ponechá 25 procent a zůstane i nadále ředitelem německé firmy i týmu ve Stuttgartu. Zároveň se stane manažerem značky Notino pro Německo a Rakousko.

„Touto akvizicí chceme výrazně urychlit náš růst na německém trhu, který je pro nás z hlediska velikosti a geografické blízkosti mimořádně zajímavý a strategicky důležitý,“ uvedl ředitel Notina Michal Zámec.

Stuttgart se stane druhým největším centrem v rámci podnikové sítě Notino po Brně. Firma Mussler Beauty byla založena v roce 1935, v současné době zaměstnává 90 lidí a provozuje pět luxusních obchodů ve Stuttgartu a dva internetové obchody.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám