Hlavní obsah

Warren Buffet propaguje na plechovkách Coca-Colu v Číně

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na plechovkách Cherry Coke v Číně se objeví tvář slavného amerického investora Warrena Buffeta. Ten ve firmě vlastní desetinový podíl, za reklamu si nic neúčtuje. Informovala o tom agentura Bloomberg.

Foto: Coca-Cola

Investor Warren Buffett na plechovce Cherry Coke

Článek

Coca-Cola v prohlášení uvedla, že je souhlas Buffetta s reklamou v podobě jeho kreslené podoby na plechovkách překvapil. Kampaň má trvat podle dohody půl roku, může se ale i prodloužit. Za reklamu nedostane Buffett žádný honorář.

Investiční firma šestaosmdesátiletého miliardáře Buffeta vlastní 9,3 procenta akcií Coca-Coly. První akcie nakoupil před čtvrt stoletím a dohromady za ně utratil asi 1,3 miliardy dolarů.

Buffett je v Číně dobře známý a respektovaný jako symbol úspěchu. Sám je milovníkem Coca-Coly, podle vlastních slov pije asi pět plechovek denně a prý je to jeho tajný recept, jak zůstat mladý. Staví se proti kritikům, kteří tvrdí, že slazené nápoje škodí zdraví.

„Neviděl jsem důkazy, jež by mě přesvědčily, že se spíš dožiji stovky, když najednou přejdu na vodu a brokolici,“ prohlásil investor známý jako „věštec z Omahy“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám