Hlavní obsah

Coca-Cola se už v Česku nebude prodávat ve dvoulitrových lahvích

Nápoje Coca-Cola, Fanta, Sprite a Kinley tonic se v Česku už nebudou prodávat ve dvoulitrovém balení. Před týdnem je začala společnost Coca-Cola nahrazovat lahvemi o velikosti 1,75 litru a 2,25 litru a šestiplechovkovým balením po 330 mililitrech. Změnu balení potvrdila mluvčí Coca-Cola HBC ČR Kateřina Švecová.

Foto: Gary Cameron, Reuters

Dvoulitrové lahve se už nebudou prodávat

Článek

"Od balení dva litry odcházíme, protože již neumožňuje pokrýt různé spotřebitelské příležitosti při konzumaci nápojů," řekla mluvčí. "Stará balení dva litry končí nyní v březnu a očekáváme doprodání nejdéle v dubnu," dodala. Firma chce doprodej podpořit slevami.

Celosvětově společnost Coca-Cola nyní prodává velkou část svých stáčíren a plníren, i když předtím investovala do modernizace, aby zlepšila jejich výkonnost. Po dokončení prodeje se chce zaměřit na nové produkty a propagaci značky. Chce například více prodávat nápoje s umělými sladidly.

V Česku tržby Coca-Cola HBC ČR předloni vzrostly o 8,8 procenta na více než šest miliard Kč. O zhruba sedm procent na 354,3 milionu korun stoupl zisk.

Největšímu světovému výrobci nealkoholických nápojů Coca-Cola klesl v loňském čtvrtém čtvrtletí čistý zisk na 550 miliónů USD (13,9 miliardy Kč) z předloňských 1,24 miliardy USD. Propad způsobily mimořádné náklady spojené se stáčírnami v Severní Americe. Nižší byly i příjmy, které klesly sedmé čtvrtletí za sebou, překonaly však očekávání analytiků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám