Hlavní obsah

Zaměstnanec korporace ABB zmizel se 100 milióny dolarů

Novinky, tov

Pokladník jihokorejské divize průmyslové korporace ABB zmizel a spolu s ním i 100 miliónů dolarů (2,6 miliardy korun). Krádež obří sumy šetří korejská policie a Interpol, informoval server CNN Money.

Foto: Profimedia.cz

ABB poskytuje technologie pro energetiku a robotizaci.

Článek

Švédsko-švýcarská nadnárodní korporace ABB, která poskytuje technologie pro energetiku a automatizaci, ve středu oznámila, že odhalila „sofistikovaný zločinný plán“ ve své jihokorejské divizi. Že přišla o velkou sumu, zjistila až poté, když přede dvěma týdny zmizel její pokladník.

Muž, jehož identitu firma nezveřejnila, údajně padělal dokumenty a spolupracoval na krádeži s lidmi mimo firmu, uvedla ABB. V Jižní Koreji firma zaměstnává 800 lidí a vyšetřování se zřejmě dotkne i dalších pracovníků z okolí podezřelého.

„Zkoušíme všechno. Vyšetřujeme dovnitř firmy i navenek,“ řekl mluvčí ABB Domenico Truncellito. Dodal, že firma se snaží peníze dostat zpátky. Prověřuje i právní možnosti a jedná s pojišťovnami, aby omezila dopad na hospodaření.

ABB zaměstnává po celém světě 132 tisíc lidí a loni dosáhla zisku dvou miliard dolarů (51,3 miliardy korun) při tržbách 34 miliard dolarů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám