Hlavní obsah

Ceny pohonných hmot v Česku už druhý týden stagnují

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ceny pohonných hmot v Česku stagnují. Nafta stojí v průměru 27,78 koruny za litr, tedy stejně jako minulou středu. Benzín Natural 95 zdražil o haléř na průměrných 29,24 koruny za litr. Vyplývá to z údajů firmy CCS.

Foto: David Ryneš, Novinky

Průměrná cena pohonných hmot v ČR k 21. září

Článek

Nejdražší benzín zůstává na Vysočině, kde řidiči zaplatí v průměru 29,74 koruny za litr. Následují Praha a Plzeňský kraj.

Nafta stojí nejvíc v hlavním městě, průměrně 28,45 koruny za litr. Přes 28 korun se její cena dostala ještě na Vysočině, v Plzeňském kraji a na jižní Moravě.

Naopak za nejnižší cenu nabízejí benzín čerpací stanice v Moravskoslezském kraji, a to v průměru za 28,91 koruny za litr. Pod 29 korunami je průměrná cena Naturalu 95 ještě v Královéhradeckém kraji, kde řidiči navíc pořídí vůbec nejlevnější naftu. Za litr tam zaplatí průměrně 27,30 koruny.

"V nejbližším týdnu očekáváme u čerpacích stanic nevýrazný vývoj cen. V minulém týdnu sice nastalo malé snížení cen ropy na světových trzích na současných 46 dolarů za barel, nicméně české čerpací stanice by na tento pohyb neměly reagovat," uvedl analytik společnosti Finlord Boris Tomčiak.

Výkyv cen pouze o haléře zaznamenaly ceny benzínu a nafty také v předminulém týdnu. Ceny kolísaly celé léto, když na přelomu června a července skončilo několikaměsíční období vytrvalého zdražování.

Reklama

Související témata:

Související články

Rusko začalo těžit na novém ropném poli

Ruský prezident Vladimir Putin ve středu oficiálně zahájil těžbu na novém ropném poli na poloostrově Jamal. Těžba z pole, které provozují firmy Rosněfť...

Výběr článků

Načítám