Hlavní obsah

Podnikatelem roku vyhlášen výrobce hraček Stul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Australský výrobce hraček Manny Stul byl vyhlášen světovým podnikatelem roku. Soutěž pořádá společnost EY.

Foto: Moose Toys

Manny Stul

Článek

Podnikatel stojí za firmou Moose Toys, jež patří k největším v hračkářském oboru. Své produkty nabízí téměř po celém světě.

Před patnácti lety převzal Manny Stul malou firmičku Moose a za 15 let zvýšil prodej o 7200 procent. Podílí se také na charitativních projektech.

Předsedkyně poroty Rebecca MacDonaldová uvedla, že Stul pochází z velmi skromných poměrů a stvořil fantasticky silný business s globálním dosahem.

Stul převzal ocenění za velkého potlesku. V projevu pak mluvil dojemně o svých rodičích, kteří přežili holokaust, a vyzval lidi, aby dávali více peněz na charitu. Ve finále bylo letos 55 národních vítězů z 50 zemí. Celkové příjmy firem letošních finalistů soutěže za loňský rok činily zhruba 24 miliard USD (573,3 miliardy Kč).

Světového podnikatele roku vybírá nezávislá porota složená z vítězů předchozích ročníků této soutěže a dalších předních světových podnikatelů. Její rozhodování vychází ze šesti kritérií, jimiž jsou podnikatelský duch, finanční výsledky, strategická orientace, globální dopad, inovace a osobní integrita.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám