Hlavní obsah

Čínská CEFC kupuje podíl prodejce dovolených Invia.cz

Praha

Čínská společnost CEFC vstupuje do největšího internetového prodejce dovolených v Česku Invia.cz. Od investiční skupiny Rockaway Capital koupí 50 až 90 procent. Informuje o tom server iDnes.cz. Deníku Mladá fronta Dnes (MfD) obchod oficiálně oznámila výkonná viceprezidentka CEFC Marcela Hrdá.

Foto: Profimedia.cz

Čínští turisté v Praze. Ilustrační foto

Článek

Společnost Rockaway Capital přitom koupila prodejce zájezdů teprve před měsícem. CEFC už drží například akcie v letecké společnosti Travel Service a finanční skupině J Finance Group.

"Budeme žádat antimonopolní úřad o schválení a předpokládáme, že CEFC v cestovní on-line agentuře Invia ovládne 50 až 90 procent akcií," uvedla Hrdá. Procenta se údajně budou odvíjet od finančních a časových možností skupiny Rockaway podíl dorovnat. Zatím to podle Hrdé vypadá, že obě skupiny budou v Invii.cz držet po 50 procentech.

Serveru to potvrdila i mluvčí skupiny Rockaway Capital Michaela Papežová. "Potvrzujeme, že Rockaway bude mít řídící roli a vzájemné partnerství se skupinou CEFC budeme směřovat na rozložení 50 na 50," uvedla Papežová.

Vstup čínské společnosti do Invie.cz podle Hrdé zapadá do komplexní investiční strategie skupiny v cestovním ruchu v Evropě. "Prahu s Čínou propojí tři pravidelné letecké linky. A my zde čínské turisty budeme umět ubytovat, máme v Praze hotel, pomocí Travel Service je rozvézt dál po Evropě a Invia to celé prováže. Už nyní pro ni hledáme obchodní partnery v Číně. Navíc máme zájem o další hotely nejen v České republice," naznačila Hrdá.

Čínská investiční skupina CEFC Europe za posledních deset měsíců investovala v ČR 20 miliard korun, většinou do koupě podílů v tuzemských firmách. Nyní má připraveny nové projekty za dalších zhruba 20 miliard. Některé z nich budou představeny koncem března během návštěvy čínského prezidenta Si Ťin-pchinga v Praze.

Reklama

Výběr článků

Načítám