Hlavní obsah

V USA obvinili tři muže za masivní hackerské útoky na banky

New York

Americká prokuratura v úterý obvinila tři muže v souvislosti s hackerskými útoky na finanční instituce a úřady, včetně banky JPMorgan Chase. Gery Shalon, Joshua Samuel Aaron a Ziv Orenstein byli obviněni z celkem 23 trestných činů, informovala agentura Reuters.

Foto: Lucas Jackson, Reuters

Článek

Newyorská prokuratura muže obvinila z hackerských útoků, podvodů s cennými papíry, internetových podvodů, krádeží osobních dat nebo praní špinavých peněz.

Obvinění byli zapleteni do několika podvodných akcí souvisejících s loňskou rozsáhlou krádeží osobních údajů v přední americké bance JPMorgan Chase & Co. Zasaženy byly kontaktní údaje 83 miliónů jejích klientů z řad domácností a malých podniků. Citlivá data, jako jsou například hesla, ale prý neunikla.

Podle agentury Reuters se obvinění vztahují také na nedávno odhalené krádeže dat ve vydavatelství Dow Jones, které vydává například ekonomický deník The Wall Street Journal.

Dalšími oběťmi útoků byly například americké on-line makléřské firmy Scottrade a E*Trade a dalších devět nejmenovaných společností.

Letos na jaře se ukázalo, že terčem počítačových pirátů se stal také americký federální úřad IRS, který plní roli správce daně. Ukradeny byly údaje řádově o statisících amerických daňových poplatníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám