Hlavní obsah

Výrobce hraček Hasbro chce koupit studio, které stvořilo Shreka

Americký výrobce hraček Hasbro jedná o koupi filmového studia DreamWorks Animation. S odvoláním na nejmenované zdroje to napsal americký deník The New York Times (NYT).

Foto: Profimedia.cz

Děti s postavičkou Shreka v zábavním parku v Los Angeles

Článek

Podle současných podmínek navrhované transakce by Hasbro za hollywoodské studio zaplatilo hotově a v akciích. Přesná cena zatím prý určena nebyla. Mluvčí obou společností uvedli, že jejich firmy se ke spekulacím nevyjadřují.

Zdrojů NYT tvrdí, že jednání pokračují, stále však mohou skončit krachem. Výkonný ředitel DreamWorks Animation Jeffrey Katzenberg prý požaduje více než 30 dolarů za akcii. To by byla výrazná přirážka proti tomu, jaká je současná cena na burze. V závěru středečního obchodování stála akcie DreamWorks Animation 22,37 dolaru, což firmu ohodnocovalo na 1,9 miliardy dolarů (42,2 miliardy korun).

Hasbro je druhým největším výrobcem hraček v USA po konkurenčním Mattelu. Jeho tržní hodnota činila na základě středečních cen zhruba 7,1 miliardy dolarů (157,7 miliardy korun).

DreamWorks Animation je nejmenší hollywoodské filmové studio. Ročně vytvoří jenom několik filmů. Na kontě však má filmové trháky, jako je série animovaných příběhů o zeleném obrovi Shrekovi či řada animovaných akčních komedií Kung Fu Panda.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám