Hlavní obsah

Itálie vyšetřuje šéfy Prady kvůli daňovým únikům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italské úřady vyšetřují kvůli možným daňovým únikům ředitelku módního domu Prada Miucciu Pradu a jejího manžela Patrizia Bertelliho, který je rovněž jedním ze spoluvlastníků. Informovala o tom v pondělí agentura Reuters.

Foto: Stefano Rellandini, Reuters

Miuccia Prada, italská návrhářka a ředitelka módního domu Prada

Článek

Samotné firmy Prada ani dceřiných společností se prý záležitost netýká. Miuccia Prada a Patrizio Bertelli jsou oba řediteli s výkonnými pravomocemi.

Italské úřady je vyšetřují kvůli přesnosti některých daňových záznamů, které poskytli jako jednotlivci s ohledem na společnosti se zahraničními vlastníky.

Agentura Reuters v lednu informovala, že milánská prokuratura vyšetřuje Miucciu Pradu a jejího manžela v rámci vyšetřování údajných daňových úniků. Firma tehdy uvedla, že o vyšetřování neví.

Firmu v roce 1913 založil Mario Prada, původně jako podnik na prodej kabelek, zavazadel a stříbrného nádobí pro evropskou elitu. Dnes patří Prada mezi přední světové výrobce luxusního zboží, jako jsou kabelky, obuv, kožené zboží, oděvy a doplňky. Firma se poslední dobou potýká s neměnnou poptávkou a nepříznivým vývojem směnných kurzů. Čistý zisk jí v prvním pololetí jejího finančního roku klesl o více než pětinu na 245 miliónů eur.

Italské úřady se předními módními značkami nezabývají poprvé. Letos v dubnu potvrdil soud trest vězení v délce jednoho a půl roku pro módní návrháře Domenica Dolceho a Stefana Gabbanu za daňové úniky v řádu stovek miliónů eur.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám