Hlavní obsah

Zaměstnanci kolínské automobilky TPCA si platově polepší

Právo, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kolín

V kolínské automobilce TPCA Toyota Peugeot Citroën byla uzavřena dohoda mezi vedením firmy a odbory o navýšení mezd. Výsledkem kolektivní dohody je zvýšení tarifních mezd v průměru o 2,4 procenta, vylepšení benefitového systému a program výhodných pronájmů nových automobilů.

Foto: archiv, Novinky

Výroba v kolínském závodě automobilky TPCA

Článek

„Zaměstnanci na dělnických pozicích si v průměru polepší o 650 korun měsíčně. Další prioritou vyjednávání bylo ocenění zkušených pracovníků, kterým firma navýší benefitový systém Z-Konto o 200 až 300 korun měsíčně,“ informoval mluvčí automobilky Radek Kňava s dodatkem, že průměrná mzda pracovníků ve výrobě je nyní 29 800 korun. Kolektivní smlouva bude uzavřena na období od 1. dubna 2014 do 31. března 2015.

Zcela nová je i nabídka pronájmu vozů Citroën a Peugeot pro zaměstnance. „Konkrétně se jedná o pronájem nového vozidla na deset měsíců za výhodné ceny. Po této době si zaměstnanec může vzít do pronájmu další nové auto nebo odkoupit stávající,“ uvedl Kňava.

Foto: David Ryneš, Novinky

Vývoj zaměstnanosti v TPCA

Na letošním autosalonu v Ženevě již automobilka představila novou generaci malých městských vozů, které zde vyrábí. Sériovou výrobu nových modelů Toyota Aygo, Peugeot 108 a Citroën C1 zahájí v květnu tohoto roku. V souvislosti s přípravou výroby nových modelů hodlá TPCA v letošním roce nabrat zhruba 700 nových zaměstnanců. V TPCA pracuje v současné době přes 3000 lidí.

Automobilka TPCA Toyota Peugeot Citroën je společným podnikem Toyota Motor Corporation a PSA Peugeot Citroën. Výroba v závodě postaveném v roce 2002 v průmyslové zóně Kolín-Ovčáry byla zahájena v únoru roku 2005 a již v následujícím roce dosáhla plánované roční kapacity 300 tisíc vozů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám