Hlavní obsah

PPF v pololetí zvýšila čistý zisk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Skupině PPF v prvním pololetí meziročně stoupl čistý zisk o 131 miliónů eur na 379 miliónů eur (zhruba 9,7 miliardy Kč). Aktiva skupiny stoupla o 600 miliónů eur na 22,1 miliardy eur (v přepočtu asi 569 miliard Kč). PPF, kterou ovládá nejbohatší Čech Petr Kellner, o tom informovala v úterý.

Článek

Růst hodnoty základních finančních ukazatelů je podle PPF výsledkem pokračování posilování investic skupiny na prioritních trzích střední Evropy, Ruska a Asie.

„Investiční priority skupiny PPF se ani v prvním pololetí 2013 nezměnily. Pokračovali jsme v teritoriální diverzifikaci a expanzi skupiny Home Credit, v níž roste podíl slibných asijských trhů. Uskutečňujeme významné investice do nemovitostí zejména v Rusku, kde také rozvíjíme pojišťovnictví a další obory podnikání. Energetický průmyslový holding uskutečnil zásadní investici na Slovensku,“ shrnula významné faktory pololetních výsledků finanční ředitelka skupiny PPF Kateřina Jirásková.

Skupina PPF investuje do řady odvětví od bankovnictví a finančních služeb přes pojišťovnictví, nemovitosti, oblast energetiky a těžbu nerostů, zemědělství, maloobchodní služby až po biotechnologie. Působnost PPF sahá ze střední a východní Evropy přes Rusko až do Asie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám