Hlavní obsah

Makro stáhlo z prodeje polské okurky a zelí, byla v nich kyselina mravenčí

– Praha

Společnost Makro stáhla k 11. dubnu z tuzemského prodeje balení polských kvašených okurek a kysaného zelí. Jak uvedl mluvčí Makra Roman Nýdrle, stalo se tak na základě upozornění Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI), která při kontrole zjistila zakázanou kyselinu mravenčí.

Foto: SZPI

Zakázané kyselé okurky

Článek

„Zákazníci, kteří si závadné šarže mohli zakoupit, byli informováni dopisem a prostřednictvím SMS ještě před zveřejněním této informace v médiích. Za zakoupené výrobky vyplácí Makro Cash & Carry peníze zpět, a to i za šarže výrobků, v nichž se kyselina mravenčí neprokázala,“ sdělil Nýdrle.

Foto: SZPI

Zakázané kysané zelí

Kyselinu mravenčí objevila SZPI v jedné šarži výrobku Okurky kvašené, sáček 650 g, s datem minimální trvanlivosti do 28. května 2012, a v jedné šarži výrobku Zelí kysané bílé, folie 1 kg, s datem minimální trvanlivosti do 30. dubna 2012. Výrobcem je v obou případech polská firma Produkcyjno – Handlowe „JARYS“ Jan Micyk.

Podle mluvčího byly provedeny další testy napříč celým sortimentem kysaného zelí a okurek, které jsou v Makru prodeji, a kyselina mravenčí v nich objevena nebyla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám