Hlavní obsah

Zuna kvůli rodině opouští místo ve vedení Novy

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Nejoblíbenější muž televize Nova Pavel Zuna, mnohonásobný držitel moderátorského ocenění v diváckých soutěžích, opustí koncem června na vlastní žádost dočasně funkci programového náměstka televize Nova.

Foto: Josef Zajíc

Zažít Ostravu jinak 20.9.2014: Uličky okolo kostela sv. Václava

Článek

Na obrazovce ale jako moderátor Televizních novin zůstane.

Šestatřicetiletý Zuna, který dlouhodobě a každoročně vítězí v divácké anketě Anno a i v anketě TýTý, se chce více věnovat rodině. To je důvodem Zunova promyšleného odchodu z časově náročné náměstkovské funkce.

Jeho žena, redaktorka Práva Andrea, čeká v červenci třetí dítě, těší se na holčičku. Doma mají Zunovi dvojčata, šestileté kluky, kterým začnou v září školní povinnosti.

Dočasný odchod

"Uvažoval jsem o tom dlouho a přemýšlel, co u nás v červnu nastane. Miminko, do toho školáci... Nemohu už při každodenních starostech o chod rodiny nechat manželku samotnou v této pro ni náročné době a trávit šestnáct hodin denně v práci. Děti bych viděl jenom v noci spící. To, myslím, každý pochopí. Rozhodoval jsem se s dostatečným předstihem, a také to dostatečně předem oznámil, aby byl čas najít za mě nástupce. Povinnosti programového šéfa budu do konce června plnit. V červnu také skončí projekt SuperStar, který jsem měl osobně na starosti," řekl Právu Zuna.

Vedení televize vyšlo Zunově žádosti vstříc a z funkce ho dočasně uvolní. Až chod rodiny dovolí, počítají s jeho návratem na náměstkovský post. "Důvody Pavla Zuny, které mu neumožní dočasně vykonávat náročnou práci ve vedení naší televize chápeme a proto jsme mu vyšli maximálně vstříc," řekl Právu mluvčí Novy Daniel Plovajko.

O nástupci Zuny není rozhodnuto. "V tuto chvíli to není aktuální, budeme to samozřejmě řešit, ale teď s nikým nejednáme, " dodal Plovajko.

Reklama

Související témata:

Související články

Pavel Zuna zná pomíjivost věcí

Šestatřicetiletý Pavel Zuna moderuje s Pavlou Charvátovou Televizní noviny na Nově a současně vykonává na téže stanici funkci náměstka pro program....

Výběr článků

Načítám