Hlavní obsah

Zemřel kolega Rostislav Matulík

Právo, mcm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novinář, překladatel, milovník filmů a komiksů, nadšený amatérský malíř, a především dobrý člověk Rostislav Matulík opustil ve čtvrtek osazenstvo redakce Práva. Ve věku 56 let se stal obětí nemoci, která jej provázela od mládí a která přerostla v nezvladatelnou rakovinu.

Foto: Právo

Rostislav Matulík

Článek

Po studiu na Evangelické teologické fakultě Univerzity Karlovy v Praze a po studijním pobytu v Británii v letech 1989–1990 působil Rostislav Matulík krátce jako duchovní. Poté pracoval jako odborný redaktor v nakladatelství Návrat.

Dráhu žurnalisty zahájil roku 1996 v České tiskové agentuře. Od roku 2000 působil v redakci Práva, kterou na několik let opustil kvůli práci v deníku Mladá fronta Dnes.

Do redakce Práva se vrátil v roce 2015, aby se jako člen zahraničního oddělení opět věnoval anglosaskému světu a psaní zajímavých textů pro Magazín Práva. Svými články přispíval i na server Novinky.cz.

Mimo své novinářské působení a rodinný život překládal či redigoval knihy, nejčastěji s církevní tematikou, a věnoval se malbě, krajinářství.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám