Hlavní obsah

Zemanovi pořádali na Hradě ples, prezident tančil valčík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Prezidentský pár Miloš a Ivana Zemanovi v pátek večer uspořádal charitativní ples. Výtěžek z něj poputuje do nadačních fondů prezidenta a jeho manželky, hlava státu jej chce věnovat Fondu ohrožených dětí, který provozuje Klokánek. Prezident ples zahájil krátkou řečí a valčíkem se svou paní.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Tanec prezidenta republiky s manželkou

Článek

Zeman ve své úvodní řeči mimo jiné uvedl, že chtěl požádat o tanec Moniku Babišovou, ale premiérova manželka se podle něj vymluvila na dlouhé splývavé šaty s tím, že tančit nebude.

Hrad rozeslal tisíc vstupenek, jedna stála 10 tisíc korun. V tombole mohli hosté vyhrát večeři s prezidentem a první dámou nebo např. divočáka a sud piva.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Premiér Andrej Babiš a jeho manželka Monika na plesu prezidenta Miloše Zemana a jeho manželky Ivany

Mezi hradními hosty nechyběl premiér Andrej Babiš (ANO) s manželkou Monikou, ministryně financí Alena Schillerová (za ANO), ministryně průmyslu a obchodu Marta Nováková (za ANO) či šéf společnosti ČEZ Daniel Beneš.

Ples moderovali manželka kancléře Vratislava Mynáře Alexandra a Libor Bouček. Vystoupili na něm Michal David, Helena Vondráčková či Václav Neckář.

"Podávat se bude převážně tradiční česká kuchyně, z nápojů pak pivo a moravské víno," uvedl mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Prezident Miloš Zeman s manželkou a Ivanou a kancléřem Vratislavem Mynářem

Zeman a jeho žena pořádali ples už poněkolikáté, loni se nekonal, protože v lednu byly prezidentské volby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám