Hlavní obsah

Zeman nakažený covidem se vrátí do Lán, v neděli jmenuje Fialu premiérem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Podle informací ošetřujícího lékaře a ředitele Ústřední vojenské nemocnice Miroslava Zavorala bude prezident Miloš Zeman v sobotu propuštěn. Zeman podle ÚVN i nadále nemá příznaky onemocnění covid-19. V neděli hodlá jmenovat na zámku v Lánech šéfa ODS Petra Fialu premiérem. Jak by mělo jmenování probíhat, není jasné.

Foto: Twitter

Miloš Zeman v nemocnici (snímek ze 17. listopadu 2021).

Článek

O Zemanově převozu zpět do Lán a záměru jmenovat Fialu premiérem informoval v pátek mluvčí Hradu Jiří Ovčáček.

Podle Fialy řeší Hrad to, jak bude jmenování probíhat, s hlavní hygieničkou ČR Pavlou Svrčinovou. Měla by být dodržena hygienická opatření odpovídající tomu, že Zeman bude nyní 14 dní v izolaci.

U Zemana byl ve čtvrtek po jeho převozu z ÚVN do Lán potvrzen pozitivní test na covid. Prezident byl proto obratem převezen do nemocnice, kde mu byly aplikovány bez komplikací monoklonální protilátky.

Zeman byl v kontaktu s nakaženou zaměstnankyní prezidentské kanceláře

Domácí

ÚVN v tiskové zprávě uvedla, že pokud nenastane neočekávaný vývoj, bude propuštěn v příštích dnech. Podle Pražského hradu by měl Zeman hospitalizaci ukončit už v sobotu.

ÚVN v tiskové zprávě uvedla, že pokud nenastane neočekávaný vývoj, bude propuštěn v příštích dnech. Podle Pražského hradu by měl Zeman hospitalizaci ukončit už v sobotu.

ÚVN dodala, že je Zeman nyní v souladu s platnými hygienicko-protiepidemickými opatřeními v izolaci.

Coby nakažený by měl být prezident v karanténě.

V neděli v 11 hodin by měl nicméně „za dodržení platných hygienicko-epidemiologických opatření“ jmenovat Petra Fialu premiérem.

Zatím není jasné, zda Fiala do Lán k nakaženému Zemanovi dorazí. Na 11:30 oznámil tiskovou konferenci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám