Hlavní obsah

Zeman řekl příznivcům, že se na Hradě ještě několikrát setkají

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezident Miloš Zeman při sobotní oslavě své inaugurace řekl svým příznivcům, že se na Hradě možná ještě několikrát setkají. Rádiu Impuls to v neděli řekl prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. Podle něj to byl jasný vzkaz o tom, že Zeman o možnosti znovuzvolení velmi intenzivně přemýšlí. Oslavy se uskutečnily ve Španělském sále Pražského hradu a zúčastnilo se jich na 950 hostů, uvedl mluvčí.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Miloš Zeman

Článek

"Na závěr (Zeman) řekl s odkazem na Járu Cimrmana, že nesmí ani naznačovat, ale že se možná v tom sále ještě několikrát setkáme," uvedl rádiu Ovčáček.

"Myslím, že to je zcela jasný vzkaz o tom, že pan prezident velmi intenzivně přemýšlí o tom, zda bude v roce 2018 kandidovat, nebo nikoliv," dodal mluvčí.

Zeman zatím jasně neřekl, zda bude znovu kandidovat v dalším volebním období. Vyjádřit se k tomu chce až rok před volbami, tedy v březnu příštího roku. Loni v září například odmítl, že by jeho slova o současném "prvním volebním období" znamenala, že se chystá i na další volby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám