Hlavní obsah

Zeman posvětil větší ochranu klientů směnáren

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klienti směnáren budou moci odstoupit od transakce do tří hodin od směny peněz. Počítá s tím novela zákona o směnárenské činnosti, kterou s dalšími čtyřmi zákony ve čtvrtek podepsal prezident Miloš Zeman. Informoval o tom mluvčí Hradu Jiří Ovčáček.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Miloš Zeman

Článek

Směnárenskou novelu, kterou iniciovalo hnutí STAN a následně ve vlastním znění prosadila vláda, schválil Senát 20. prosince. [celá zpráva]

Další z podepsaných novel přesouvá od příštího roku jízdné ve vlacích, autobusech a lanovkách do snížené, desetiprocentní sazby DPH. Doposud jízdné spadalo do sazby 15procentní. Návrh hnutí STAN podle ministryně financí Aleny Schillerové připraví veřejné rozpočty o 930 milionů korun. [celá zpráva]

Vedle toho prezident podepsal rovněž novelu plemenářského zákona, novelu notářského řádu a změny zákona o spotřebních daních, které se dotýkají zelené nafty pro zemědělce. Ta zůstane odstupňovaná podle intenzity chovu zvířat.

Reklama

Výběr článků

Načítám